Explore the North & De Westerkerk: ruimte voor verhalen
Explore the North is een interdisciplinair festival en productiehuis en biedt (jonge) schrijvers, dichters, theatermakers, muzikanten en ander talent uit Friesland en daarbuiten mogelijkheden om zich vanuit Leeuwarden en Friesland te ontwikkelen. Explore the North maakt sinds kort ook deel uit van Station Noord: het samenwerkingsverband van de grote podiumkunst organisaties uit de drie noordelijke provincies.

De Westerkerk biedt sinds eind vorig jaar ruimte aan lokaal, nationaal en internationaal programma dat altijd in ieder geval één ding gemeen heeft; behoefte aan intimiteit. In De Westerkerk delen mensen hun persoonlijke verhalen. Iedereen is er welkom, ongeacht afkomst, geslacht, leeftijd of religie; waar de wereld steeds verder polariseert, komen generaties en culturen juist samen in De Westerkerk.

Samen presenteren zij zich nu als platform voor verschillende lokale en (inter)nationale, soms experimentele projecten die vaak voor het eerst in Leeuwarden te zien zijn, steeds met taal en persoonlijke verhalen als rode draad.

PORTRETTEN - VER WEG / DICHTBIJ: persoonlijke verhalen op het toneel
PORTRETTEN - VER WEG / DICHTBIJ is een serie persoonlijke verhalen over wie we zijn en waar we ons thuisvoelen. Over Mads, Abhishek, Ahilan en Anna. Over jou en over mij. Wie ben ik en wie is de ander? Welke woorden geven we aan onszelf en onze omgeving? In alle voorstellingen sluimert de vraag wat het betekent het om je ergens thuis te voelen en welke rol taal daarin speelt.

14 augustus |  Anna Raadsveld - De Onverwoestbaren i.s.m. Tryater
Sneekse familiekroniek over leed, gelach en geouwehoer.

28 augustus |  Mads Wittermans - The Meeting
Open en komische kijk op zijn eigen drankverslaving.

4 september | Ahilan Ratnamohan / Etuwe Bright Junior -  Look on the Bright Side
Charmant levensverhaal vol humor: van voetbalmigrant tot filmster en Bekende Belg

16 oktober |  Abhishek Thapar -  My Home at the Intersection
Vanuit Punjab op zoek naar wat een plaats tot ‘thuis’ maakt.

Meer informatie en kaartverkoop
De kaartverkoop is vandaag gestart. Kaarten kosten € 12,50. Een voorstelling is meestal te combineren met een driegangendiner in de sfeervolle Westerkerk. Meer informatie over de voorstellingen en het kopen van kaarten vind je door te klikken op bovenstaande links. Binnenkort maken we meer gezamenlijk programma bekend.